Божият план

Божият планЕдин отшелник видял в гората как сокол носи парче месо в някакво гнездо, разкъсва го на малки парченца и започва да храни малките гарджета в него.
Удивил се отшелникът и си помислил: „Виж ти! Сокол да храни гарджетата… Явно Бог се е погрижил да не загинат и е научил сокола да храни чуждите сирачета… Да, Бог се грижи всички живи твари да са нахранени. Тогава и аз ще спра да търся храна и да се грижа за себе си. Бог не оставя своите чеда, и мен няма да остави да умра от глад“.
Така и направил. Седнал на една поляна и започнал да се моли на Бога. Три дни и три нощи не мръднал от мястото си и стоял гладен и жаден. На третия ден толкова изнемощял, че вече не можел дори да вдигне ръцете си за молитва. По някое време се унесъл и като видение му се явил ангел, който му казал:
– Много грешиш, като по цял ден лежиш тук и се молиш на Бог да ти осигури храна. Бог е устроил света така, че всяко живо същество да получи това, от което се нуждае. Само че соколът храни гарджетата, защото те не могат да си осигурят храна и без него ще загинат, докато ти можеш да работиш, здрав си, имаш ръце и крака и няма никаква пречка сам да се погрижиш за прехраната си. Така че ставай и отивай да работиш, вместо да изпитваш Бога. Бог има план за всеки човек. Но от теб иска да бъдеш като сокола, а не като малките беззащитни птичета.

Тази статия е публикувана в . Чекирана пермалинк.
Bahsegel yeni giriş -
benjabetgiris.com
- kingbetting.club
We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications