С какво ще изпълниш живота си

vajni hora v jivotaЕдин баща имал трима сина. Когато почувствал, че наближава краят на живота му, той събрал синовете си и им казал:
– Това, което притежавам, не е много и няма как да го разделя на трима ви. Затова ще завещая всичко само на един от вас. Но за да реша кой да бъде той. искам да се уверя, че ще оставя къщата и имуществото на най-мъдрия. Ето каква задача имам за вас: на масата съм оставил три монети, за всеки по една; купете това, с което може да се запълни целият ни дом.
Братята взели монетите и тръгнали към града, за да изпълнят поръчението на баща си. Единият брат купил огромно количество слама и започнал да пълни помещенията в къщата. Но когато сламата свършила, се оказало, че е запълнил едва половината от дома. Другият брат се върнал от пазар с чували, пълни с пера. Но и при него резултатът бил същият. А третият купил свещи и когато вечерта запалил по една свещ във всяка стая, цялата къща се изпълнила със светлина.
– Ето какво исках да ви кажа с тази задача, синове мои. Не трупайте богатства. Изпълнете живота си с любов и щедро я споделяйте с другите. Тя е като светлината от тези свещи – не струва нищо, но ще озари целия ви живот.

Тази статия е публикувана в . Чекирана пермалинк.
Bahsegel yeni giriş -
benjabetgiris.com
- kingbetting.club
We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications